Krakau ontdekken!

Een recente stadstour naar Krakau, Polen eindigt met het spannende besef dat de Poolse hoofdstad de thuisbasis is van het beste voorbeeld van de stadsplanning van de twintigste eeuw die is gekenmerkt door grootste bezienswaardigheden. De lay-out van de stad is kenmerkend voor sommige van de beste karakteristieke bezienswaardigheden en er wordt gezegd dat deze lay-out ook een aantal invloeden uit de middeleeuwse leeftijd en de Europese middeleeuwse perioden weerspiegelt. Terwijl de lay-out van Krakau veel van de kenmerken van de middeleeuwse periode behoudt, vertoont het een unieke mix van invloeden, variërend van de barok naar het neoclassicisme. Stadsgidsen en vakantie bedrijven suggereren meestal dat de beste tijd om deze interessante stad te bezoeken tussen oktober en november.

Sightseeing

Vaak komen de meeste toeristen in de middag naar de mooie stad. Deze tijd is niet geheel optimaal voor sightseeing; Toeristen worden geadviseerd om vroeg in de ochtend te arriveren om de drukte te vermijden. Daarnaast kunt u profiteren van uitstekende stadsbusdiensten. Een ander onderdeel dat u kunt doen is om een auto te boeken voorafgaand aan uw aankomstdatum. Autoverhuurprijzen zijn in de ochtend lager en u kunt geld besparen op transportkosten wanneer u tegelijkertijd een auto huurt. Naast al deze geldmatige voordelen, is een Krakau-reis ook goed om de rijke Poolse te verkennen die naar voren komt in de vele stadsstraten, musea, galerijen en openbare gebouwen, evenals de talloze festivals die het hele jaar door worden gevierd. Terwijl de Poolse mensen trots zijn op hun erfgoed en hun geschiedenis, heeft de stad ook de reputatie dat ze een centrum voor hedendaagse kunst zijn. In feite tonen meer dan 400 kunstgalerijen het werk van sommige van de meest gerenommeerde kunstenaars van de werelden.

Geschiedenis

Als u aan uw Stedentrip Krakau begint en de geschiedenis leert kennen, zou men verrast zijn over hoe de stad in de loop van de tijd is geëvolueerd. Tijdens het communistische regime werden toeristen vaak geconfronteerd met strikte beperkingen met betrekking tot fotografie, film of kopiëren van materialen. Tegenwoordig is er echter meer kans om posters en billboards met de meest recente favoriete films en shows te zien. Ook hebben zelfs banken in Krakau zichzelf getransformeerd in moderne kantoren met airconditioning, internettoegang en receptiebalies. Toeristen worden nog steeds vaak gevraagd om papierwerk in te vullen terwijl ze wachten om toegang te krijgen tot hun rekeningen, maar ze hoeven tenminste niet langer in de rij te staan. Als het gaat om sightseeing, is er geen tekort aan dingen om te zien en bezienswaardigheden te zien in Krakau. De stad is de thuisbasis van de National Gallery, een van de oudste musea in heel Oost-Europa. Het museum is gemaakt tijdens de Weimar-periode en het herbergt een selectie van gerenommeerde kunst, waaronder Rembrandt en Degas. Andere geweldige attracties in de stad zijn het Krakowski-museum, de kathedraal van Krakowski, het Szabo-museum en de katholieke kerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *